Ailemle Birlikte Yaşadığım Eve Haciz Gelir mi?

Ailemle birlikte yaşadığım eve haciz gelir mi? Hadi itiraf edin böyle bir sorun olması halinde ailenizi çok düşünüyorsunuz. Yoksa haciz anında nasıl sayılabileceğini zira o öfkeyle yıkıl git. Bu evden diyecek olan babanız da merhamet dolu anneniz arasında çıkacak kavgaya sebep olabilirsiniz. Bu da size kira ve giderleri ortak olmadınız. Aile evinden sıcak yatağınızdan ve anne yemeklerinden mahrum kalma olarak geri dönebilir. Bakın babanızın annenize dönerek sizin bir baltaya sap olmadığınıza dair söylemlerine değinmiyorum bile. Gerçekten de öfkeli bir baba duruma göre birkaç kaplan gücünde olabilir.

Peki olay nasıl oldu da bu noktaya kadar geldi? Maaşının birkaç katı değerinde olan bir telefonu kullanmayı statü sembolü sen bazı gençler gibi sizde gözünüzü karartıp çinde insanların satın alabilmek için organlarını satışa çıkardığı o pahalı telefonu taksitle alma gafletine düştünüz. Şimdi de ödemiyorsunuz ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Kara kara dert derken bir şekilde eve gelen tebligatı. Kimsenin görmesini sağladığınız tebligatı saklayınca borçtan kurtulduğu düşen borçları oldum olası çok sevmişimdir. Bu kişiler sağ olsun itiraz etmedikleri için takip kolayca kesinleşir. Sırada haciz işlemi gelir.

ailemle birlikte yasadigim eve haciz gelir mi 150x150 Ailemle Birlikte Yaşadığım Eve Haciz Gelir mi?Kanun çok açıkça borçluya ait malların olabileceği yerlerde yani borçlunun yerleşim yeri, işyeri gibi yerlerde haciz işlemi yapılabilir diyor. Burası tamam ama bakın yalnızca borçluya ait mallar haczedilebilir. Diyelim ki ailenizle yaşadığınız konusu haline gelindi. Eşyaların kime ait olduğu belli olmayabilir. Anne veya babanız bunların kendilerine ait olduğunu ispat edebilecek. Fatura veya belge gösterirse eşyalar haczedilemez. Ancak örneğin evin faturaları sizin adınıza ysa ve eşyaların faturaları bulunamıyorsa bu durumda eşyalar siz inmiş gibi işlem görebilir işte. Bu durumda ebeveynin veya kardeşiniz yani kiminle yaşıyorsanız istihkak iddiasında bulunacaktır.

Nedir bu istihkak iddiası? Malların kendilerine ait olduğu iddiası. Üstelik bunun da haciz tutanağına geçirilmesini isterler devamında. Yani hazin ardından icra işlemini yapan icra müdürlüğünün bağlı bulunduğu yerdeki icra mahkemesine 7 gün içinde istihkak davası açmaları gerekir. Bu davada ilgili malların kendilerine ait olduğunu ispatlayan fatura ve diğer yazılı belge ne varsa mahkemeye sunmalıdır. Mahkeme dosya üzerinden incelemesini yapacak ve kararını verecektir. Tüm bu tatsız bilgilerden sonra yüreğinize şöyle bir su serpmek istiyorum. Size gelen tebligatta ki anapara borcunuz 5650 liranın altındaysa alacakların size icra takibi açmasından önce tüketici hakem heyetine başvurması şart.

Yorum Yaz

42 + = 52