Çekici aracınıza zarar verdiyse ne yapmalısınız? Özellikle büyük şehirlerde daha doğrusu trafiğin yoğun olduğu yerlerde çekiciler oldukça ama oldukça yoğun mesai harcıyor. Örnek olarak vergi dairelerinin önüne araç park ettiğinizde 10 dakika sonra aracınızın yerinde yerler estiğini görebiliyorsunuz. Tabi plaka sorgusunda aracın çekici marifetiyle en yakın otoparka çekildiğini öğreniyorsunuz. Hepimizin bildiği gibi görevlilerin araçlar çekilirken herhangi bir zarar görmemesi için çok titiz ve çok dikkatli davranmaları gerekiyor.
Peki geldiniz ve aracınız yok, akıbeti öğrendiniz ve otoparka gittiniz ilk olarak neyle karşılaşacaksınız? Otopark görevlisi size öncelikle 90 liralık çekme ücreti ödemenizi söyleyecek üstelik bunu nakit ödemek zorundasınız yani kart filan geçmiyor. Bunun dışında bir de 10 lira veya 15 lira kadar da otopark ücretini ödemeniz gerekiyor. Hatalı park için trafik cezanızı da ayrıca ödeyeceksiniz. Ödemenizi yaptığınız aracınızın başına geçtiniz ama baktınız ki aracınız çekilirken iç aksamdan veya gövdeden hasar görmüş.
Bu durumda otoparktan çıkmadan hemen aracınızda tespit yapmanız ve mümkünse fotoğraflarını çekmeniz hatta ve hatta video kaydını almanız gerekiyor. Bunları yaparken de mutlaka hangi otoparkta olduğunuzu da görüntünün içine almaya çalışın. Bununla birlikte orada polis varsa o polis marifetiyle eğer yoksa karakoldan polis çağırarak mutlaka durumu resmi şekilde tutanak altına alın. Bu belgeleri kasko şirketinize ulaştırdığınız da kasko konusu exper sonrasında mevcut tüm hasarı ve eğer araçta değer kaybı varsa onu da size ödüyor. Devamında da kasko şirketimiz otopark işletmesine vakfa veya çekici firmasına bu ücretler için rücu yani geri ödeme davası açıyor. Sonuçta eğer çekici aracınıza zarar verdiyse ve kaskonun bunu gidermesini istiyorsanız mutlaka ama mutlaka otoparktan çıkmadan hem fotoğraf hem video çekmelisiniz hem de polise bu konuda tutanak tutturmalısınız.