Kaldırımlar İçin Belediyelere Tazminat Davası Açabilirsiniz

Binaların önündeki kaldırımlar vatandaşlar için yeni bir tazminat umudumu size duyunca garip geldi değil mi? Yani kaldırım ve tazminatı aynı cümlede duymak şaşırtıcı gelse de yaşadığımız ülkenin kamusal çarpıklıklarından bir tanesi de belediyelerin kamulaştırmasız el attı.

Araziler, kaldırımlar ve yeşil alanlar yıllar önce yapılan binalarda kamuya terk edilen ancak tapuda halen mülk sahipleri adına kayıtlı görünen bu alanlar için. Belediyeler tabiri caizse dava bombardımanına tutuluyor. Düşünün ki belediyeler buraları sanki kendisine aitmiş gibi kullanıma sunuyor veya yasal süre olan 5 yıl içerisinde kamulaştırmaya dair işlemleri yerine getirmiyor.

kaldirimlar icin belediyelere tazminat davasi acabilirsiniz 150x150 Kaldırımlar İçin Belediyelere Tazminat Davası Açabilirsiniz

Bu yetmezmiş gibi ilgili alanı mülk sahibine iade etmiyor. Yıllar sonra da hak sahipleri mevzu fark edip kamulaştırmasız el atma nedeniyle belediyelere dava açıyor. Şaka değil, gerçekten de bu konuda açılmış. Ve sonuçlanmış binlerce dava mevcut.

Eğer sizde binanızın arsasında veya çevrenizde buna benzer bir durum olduğunu düşünüyorsanız, öncelikle kaldırım veya yeşil alan görünen kısımların tapuda maliklerin adına kayıtlı olup olmadığını veya belediyenin buna dair son durumunu araştırmalısınız. Bu durum açacağınız davada görevli mahkemenin hangisi olduğunun belirlenmesi açısından çok önemlidir. Çünkü hukuki el atma varsa idare mahkemesi görebilirken. Fiili el atma durumunda asliye hukuk mahkemesi görevlidir. Hukuki el atmanın ve fiili el atmanın neler olduğuna dair bilgileri merak ediyorsanız, videonun altından bulabilirsiniz.

Yorum Yaz

+ 74 = 81