Eşiniz sizi ailesiyle birlikte oturmaya zorluyorsa bunun önüne geçmek için ne yapmalısınız?
İlk yapmanız gereken mevcut yerleşim yerinizin olduğu aile mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini talep etmektir. Eskiden 2 odalı evlerde ailenin evli bekar, tüm bireylerinin birlikte yaşadıkları ve gelinlerin bunu şikayet etmedikleri veya edemedikleri dönemlerden yüksek katlı binaların olduğu modern çağlara evrildik ve insanlar.
Yalnız yaşamayı tercih etmeye başladılar. Gerçekten de evlenip yeni bir aile kurulduğunda o aileye dışarıdan başka etkenlerin müdahalesini kimse istemez. Hele kadınlar açısından bu husus daha zorlayıcı. bir durum özellikle de çalışmayan kadınlar açısından. Çünkü bir nevi mecburi teslimiyet söz konusu oluyor ve eğer ekonomik anlamda özgürlük yoksa taleplerinde maalesef kıymeti harbiyesi pek olmuyor erkekler.
Çoğunlukla dışarıda olduklarından aynı evin içerisinde yeni evli olan kadının yaşadığı sorunları görmüyor ya da görmezden geliyorlar. Tabi bu söylediklerim ekonomik şartlardan bağımsız, tamamen yaklaşım şekli normal şartlarda eşler oturacakları konutu birlikte seçerler. Bakın bir taraf tek başına da seçmez. 2 kişi birlikte rıza gösterir ve kimse kolay kolay kaynanası ve kayın babasıyla oturmak istemez.
Şayet rızanız olmadan eşiniz konu seçiyorsa. Ve size dayatıyor sa ya da kendi ailesiyle birlikte oturmanız için sizi zorluyorsa, başta da belirttiğim gibi hakimden müdahale etmesini isteyebilirsiniz. Çünkü bu kusurlu bir davranıştır. Hâkimin bu durumda alabileceği ilk önlem eşinizin sizi zorladı. Eylemlerin yasaklanması, yani birlikte yaşayabileceğiniz bir konut kiralanması konusunda hüküm vermek olacaktır. Ayrıca eşinizin sizi ailesiyle oturmaya zorlamasında haklı bir boşanma nedeni olduğunu ve başvurmanız halinde hakimin bu konuda sizi haklı bulacağını belirtmeliyim.